Главная история

Выбор редактора

Трендовая история

Страхування майна та нерухомості – для світу практика не нова. А часто – ще й обов’язкова процедура. Адже це найкращий спосіб захистити своє майно і все що в середині від надзвичайних ситуацій. Українці ж поки часто вагаються чи користуватися такими послугами. Нерідко це відбувається через незнання переваг, які дає страховка. Але ми допоможемо розібратися в усіх вигодах, які приносить страхування.

Ризики від яких захищає страхування майна та нерухомості

страхування будинку

Уклавши зі страховою компанією договір зі страхування майна, ви захищаєте свою власність від надзвичайних ситуацій. Це допоможе вам отримати компенсацію за втрачене майно та стане фінансовою допомогою в скрутний час.  Щоб зрозуміти, в яких ситуаціях діятиме страховий захист, варто ознайомитись зі страховим договором. 

Це можуть бути наступні чинники:

  1. Пожежі, потопи (пошкодження каналізації, підтоплення сусідами), катаклізми, стихійні лиха та вибух побутового газу.

  2. Пограбування помешкань, хуліганство і вандалізм.

  3. Страхування під час війни. Щоправда, варто звернути увагу, що страховка не розповсюджується на зони бойових дій та окуповані території.

  4. Страхування майна, які здаються в оренду. Це дозволить захистити нерухомість від недобросовісних орендарів.  

  5. Страхування відповідальності перед третіми особами. Тобто в ситуації, якщо ви затопите сусідів, за ремонт платити доведеться не з власної кишені. Витрати покриє страхова. Така ж сама практика при ДТП. 

Що клієнт може застрахувати?

  • Будівлі, квартири, земельні ділянки, дачі;

  • Недобудовані приміщення – чудовий спосіб вберегти себе від недобросовісних забудовників, або тих, хто збанкрутував;

  • Внутрішнє оздоблення квартир: ремонт, меблі, техніку та інше майно.

  • Також ви можете застрахувати орендовану квартиру чи приміщення. 

Як оформити страховку та скільки це буде коштувати?

Оформити страховку можна як з оглядом майна, так і без нього. В сучасних реаліях страховка оформляється навіть в електронному форматі. В середньому це обійдеться вам у півтори тисячі на рік. Слід врахувати, що чим дорожче майно, тим дорожча і страховка. Також на кошторис впливають ризики, від яких ви плануєте захистити свою нерухомість та майно. 

Що важливо пам’ятати при укладанні договору на страхування нерухомості:

  • Уважно ознайомтеся, з ким ви укладаєте договір. Важливий пункт, щоб не потрапити в руки шахраїв. Для цього слід дізнатися чи має компанія страхову ліцензію. Інформацію про це можна перевірити на сайті Національного банку України.

  • Розібратися, що саме підлягає страхуванню. Адже страховка на будівлю не означає, що автоматично ви застрахували від усіх ризиків і майно. Готівка, різноманітний транспорт, антикваріат чи коштовності – варто застрахувати окремо.

  • Ознайомтесь, у яких випадках страховка діятиме. Страхова компанія може запропонувати перелік ситуацій, в разі яких буде виплачена компенсація. Ще один варіант – це коли сам клієнт обирає від яких ризиків хоче застрахувати майно та нерухомість. Адже страховку можуть не заплатити, якщо в договорі не прописана надзвичайна ситуація, яка підпадає під страховий випадок. 

  • Пропишіть в договорі розмір страхової суми. Можна отримати грошову компенсацію на ремонт. Або ж – якщо майно чи річ не підлягає відновленню – отримати відшкодування вартості цього товару. 

  • Пам’ятайте про франшизу – це сума збитків, яка не підлягає відшкодуванню страхової компанії. Це правило діє у майже всіх страхових компаній. 

  • Можна відкрити довгострокову страховку майна – на рік і далі її продовжувати. Також є варіант відкрити страховку на період відпустки. 

  • Якщо впродовж року ви не зверталися за відшкодуванням в страхову компанію, можете розраховувати на знижку. 

Уважно читайте всі документи під час складання договору, тоді страховка не стане для вас сюрпризом. Почитайте відгуки клієнтів. Якщо виникають сумніви, проконсультуйтесь зі спеціалістами. Не бійтеся ставити питання, адже чим більше ви дізнаєтесь про майнове страхування, про те, як буде виплачуватись компенсація, чи потрапляє  ваша ситуація у страховий випадок, тим легше буде обрати фірму з ідеальною репутацією та вигідними умовами. А відтак, отримати бажану компенсацію. 

Як відбувається страхування майна? 

Можна обрати класичний або експрес метод страхування нерухомості:

  • Класичне страхування. Спеціаліст уважно досліджує нерухомість, як зовнішній вигляд, так і інтер’єр. Така експертна оцінка дозволяє скласти детальний перелік всього майна та визначити його ринкову вартість. На підставі зібраних даних розраховується сума страховки та складається договір. 

  • Експрес-метод страхування. Такий договір можна скласти на фіксовану суму і не викликати спеціаліста для оцінки майна.

Як отримати відшкодування?

Якщо трапився нещасний випадок, прописаний в договорі, перше, що треба зробити – офіційно зафіксувати страховий випадок. Тобто скласти поліційний протокол або ж зафіксувати надзвичайну ситуацію у компетентних органах. Надати фото докази, де позначити усі збитки. І вже з цими документами звертатися до страхової, з якою у вас укладено договір. 

Наші переваги

ПРАТ «СК «ЮНІСОН СТРАХУВАННЯ» — це страхова компанія, яка на українському ринку працює вже 13 років. Це – неабиякий знак якості. До нас можна звернутися як за корпоративним страхуванням, так і за індивідуальним. Одна з найголовніших переваг – це максимальна орієнтованість на клієнта. І робимо все, щоб співпраця з компанією  «ЮНІСОН СТРАХУВАННЯ» була надійною та тривалою.

Ми допомагаємо нашим клієнтам на всіх етапах страхування і стаємо для них помічником та надійним партнером. На сайті нашої компанії ви знайдете вичерпну інформацію, що можна застрахувати, як оформити договір про співпрацю та що робити, якщо маєте страховий випадок. А наші спеціалісти готові детально вам розказати, як застрахувати майно та на яку компенсацію розраховувати. Ваше майно в наших надійних страхових руках.